היחיד והחופש נתנאל ברנדן איין ראנד תנאל ברנדן נולד בקנדה 1930. למד פסיכולוגיה.
בשנת 1951 ניפגש עם איין ראנד והחל שיתוף פעולה פורה ביניהם(ומאוד אגואסיטי כמובן) שנמשך עד 1968 כאשר ידידותם נסתיימה בהתנגשות אישית חריפה.
בשנות הששים ייסד ד"ר ברנדן וניהל את "מכון נתנאל ברנדן"-ארגון הרצאות שיועד להפצת "האובייקטיביזם", השם שניתן על ידי גברת ראנד לשיטתה הפילוסופית.
בנוסף לארגון ההרצאות במסגרת הנ"ל, היה נתנאל ברנדן שותף מן השנים 1962 עד 1968, ביסוד ובעריכה, יחד עם איין ראנד, של 'העלון האובייקטביסטי', אשר נקרא מאוחר יותר בשם 'האובייקטביסט'.
בעלון זה הופיעו לראשונה מאמריו על הפילוסופיה והפסיכולוגיה, מלבד אשר מקריותם המרשימה, התבלטו בתיאוריות הפסיכולוגיות שלו בהשתלבותן בפילסופיה. מודע לחשיבות הפילוסופיה, מדגיש ד"ר ברנדן באופן קבוע את הצורך בבסיס פילוסופי מוצק לכל תיאורה בפסיכולוגיה של בן אנוש.
תקופה מסוימת שימש כפסיכותרפיסט והרצה באוניברסיטת jsc במגמת פילוסופיה, על היסודות הפילוסופיים של המדעים הפסיכולוגיים והביולוגיים.
160 עמודים.
ראה ערכים בתרבות/בוהמת ישראל:דן בן אמוץ, משה קרוי, מוטק'ה קידר-האיש השלישי, אגודות והתאגדויות על שם איין ראנד, הנאום הסופי של הארכיטקט רוארק בספר 'כמעיין המתגבר', הוצאת 'מציאות'. מלצ'ט